dinsdag 7 september 2010

vloerisolatie firma Vandingenen-Rutten

Een week nadat onze chapper de celmix op het gelijkvloers heeft gelegd, was de chape droog genoeg om op te lopen en dus zijn we maar direct begonnen aan het leggen van de vloerisolatie.
Hiervoor hebben we gekozen om eurofloor platen te leggen van 6cm dik. Dit wordt geleverd in pakketten van 18m2 en de afmetingen van 1 plaat zijn 1.20mx2.50m. Bij het op maat snijden van de platen kwam veel meet- en tekenwerk aan te pas en dit leidde in sommige gevallen tot enkele mooie "isolatieplaatkunstwerken" ;).
Er was wel nog een ander probleem: de laag celmix was maar 5cm dik en op sommige plaatsen staken enkele afvoeren of geïsoleerde buizen van de warmtepomp hier bovenuit waardoor we enkele delen van sommige platen moesten uithollen totdat deze mooi pasten. Hier ben ik toch wel enkele keren mijn geduld verloren, maar na enkele pogingen en met wat hulp van mijn vrouw en pa begon dit steeds beter en beter te lukken.
Na een weekendje stevig doorwerken was de isolatie op 1 stukje na gelegd en ik moet zeggen: het resultaat mag gezien worden :).
Volgende week wordt er weer gechapt, maar nu op de zolder en de verdieping en de mannen van AVK gaan ook langskomen om de vloerverwarming te leggen op de isolatie zodat we het in de winter lekker warm zullen hebben.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten