zondag 26 september 2010

vloerverwarming en dan, chappen maar

In de week van 20 - 24 september is er veel gebeurd in ons huisje. Maandagochtend klokslag 8u zijn de mannen van AVK gearriveerd en in hun camionette hadden ze enkele honderden meter buis liggen voor de vloerverwarming te installeren. Vol goede moed zijn ze begonnen met het afplakken van de bovenste 20cm van de muren met Rehau isolatieband, dit dient om de uitzetvoegen van de chape te bufferen. Hierna werd er Rehau plastic op de isolatie gelegd en op deze plastic worden de buisjes van de vloerverwarming vastgeprikt. Allereerst wordt er een patroon getekend over hoe de buizen gelegd gaan worden. Het leggen van de buizen verloopt vlot als je met 2 man bent. De ene legt de buizen volgens het patroon en de andere prikt de buizen vast met een professioneel "buizenvastpriksysteem".
Vervolgens worden alle buisjes gespoeld en deze spoeling dient ook als controle op lekken. Als laatste wordt er druk op de vloerverwarming gezet (6bar) en als deze druk constant blijft mag je er zeker van zijn dat je geen lekken hebt en dit was bij ons het geval, joepie :).

Terwijl de mannen van AVK stevig bezig waren zijn we zelf begonnen met het invijzen van de stopcontacten. Dit neemt toch wat tijd in beslag aangezien we 107 stopcontacten in ons huis hebben zitten.
Daarna ben ik in de kelder al begonnen met het plaatsen van de opbouwpotjes en beugels voor de stopcontacten en schakelaars in de kelder.

Woensdagnamiddag zijn Benny Bodaer en zijn collega Dirk gearriveerd met hun chapevrachtwagen, dit is een serieuze camion waarbij de zand, cement en water automatisch gemixt worden en onder druk wordt de chape dan naar binnen gepompt. Onder het motto "chap eens lekker door" begonnen ze onder hun 2tjes de zolder te chappen en na enkele uurtjes (en enkele natte t shirten) was heel de zolder en een deel van de verdieping al gechapt. Donderdagochtend werden de werken hervat en om 14.30u was heel ons huis gechapt. Als dit geen snelle service is dan weet ik het ook niet meer ;).
Vrijdag kon ik dus niet meer thuis binnen en dus heb ik onze oud-ijzer rommel maar opgeruimd en binnengebracht bij een ijzerhandelaar. Resultaat: 17 euro recht in the pocket whoehoe :d.Geen opmerkingen:

Een reactie posten