woensdag 23 juni 2010

Deadlines

Na een tijdje rust hier op de blog, zijn we terug van de partij!
Rust op de blog maar alles behalve op de bouw, zo kan je het wel samenvatten.
Het volgende is er allemaal gebeurd:
Allereerst zijn we begonnen met het vastlitsen van de electrische kabels zodat er daar niet over gestruikeld kan worden. Dit lijkt een werkje dat makkelijk en vlot vooruit gaat , maar dit kan soms stevig tegenvallen. Er werd gekozen om de zekeringskast in de kelder te plaatsen, dus daarom worden alle kabels verzameld in de bureau en gaan ze daar naar de kelder door de voorziene gaten in de welfsels.
De beste optie is om de kabels zo ver mogelijk langs elkaar vast te maken, aangezien er maar 5cm uitvulchape voorzien is om alles te bedekken, en dat is net hetgeen waar redelijk veel tijd in kruipt. Na een dagje puzzelen voor gevorderden met 3 man was heel het gelijkvloers en 3/4 van de verdieping tegen het einde van de dag mooi vastgelitst.
Nu alle kabels op de betonplaat vastzitten was het tijd geworden om alle kabels in de muur mooi dicht te plakken. Onze pa en ik zijn er met vallen en opstaan in geslaagd om alles mooi dicht te plakken, de ene keer met knauf, de andere keer met cement en soms werden beide gebruikt voor 1 sleuf zodat we een kunstig eindresultaat kregen ;).
Een ander werkje dat gedaan moest worden was het inplakken van de PVC buizen voor de spots. Bij het boren van de spots werden er gaten gemaakt met een diameter van 11 cm terwijl de spots die we gekozen hebben maar een diameter hebben van 8cm. In deze gaten worden stukken PVC buis met een diameter van 8cm ingeplakt. Het voordeel hiervan is dat je nog enkele centimeters speling hebt zodat je de spots op een mooie rechte lijn kan plaatsen. Het inplakken van de spots werd mogelijk gemaakt met behulp van de 7e telg van de Tec familie.
Als dit gedaan was moest de onderkant van de spots dichtgeplakt en opgevuld worden met cement.

Ondertussen zijn de mannen van AVK service ook langsgekomen om de eerste voorbereidingen te treffen voor onze warmtepomp. Er werd wandverwarming voorzien in onze douche en ook de geisoleerde buizen werden naar onze dressing geleid om daar een collector te plaatsen.

Verder is Kris ook nog de ventilatie komen afwerken op de zolder zodat we altijd voorzien blijven van verse lucht. (de ramen openzetten is precies niet meer van deze tijd dus daarom moet je nu ventileren)

Zo dit was ongeveer hetgeen waar we ons de laatste tijd mee hebben bezig gehouden.
Het volgende wat voor de deur staat zijn onze ramen (wat een oneliner ;)) en dan is alles klaar zodat de stukadoor (oftewel plakker oftewel bezetter) kan beginnen.

Mooie foto's kunnen natuurlijk ook niet ontbreken aan dit verhaal.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten