zondag 30 mei 2010

Allerlei karweitjes

Na ons geslaagd honeymoon reisje op Malta hebben we nog een paar daagjes aan de bouw gewerkt.

Maar ons vader in Lanklaar, had ondertussen ook de overblijvende dakpannen in de kelder gesorteerd (zie foto). Daar waren we blij mee toen we dit zagen toen we terug waren.

Donderdag hebben we een hele dag rondgereden voor meer informatie en offertes te verkrijgen ivm de trapbekleding, douchebekleding, vloertegels...

Op de zonnige vrijdag kregen we het in ons kopje om te beginnen met ons huis aan te aarden. Maar onze aannemer Rudi gaf de tip om de kanten van het huis nog te beschermen met Delta plastiek. Dit met Tec 7 (wat een spuitmachine, zie foto met mezelf als "schieter") vast te plakken en dan dus het huis aan te aarden.
Ons karweitje was zwaarder dan we dachten. Eerst moesten we aan de kanten plaats maken zodat de plastiek daar tegen geplakt kon worden. Dus hupla de schuppen in ons handen en met een stevig tempo alles vrijmaken. Het plastiek plakken verliep gelukkig vlotjes. Maar daarna terug alles aanaarden en dan extra grond erop leggen om de 40cm te overbruggen.
Aangezien we hier in Bekkevoort gezegend zijn met zware kleigrond, was het niet simpel om grond van de grote hoop in de kruiwagen te krijgen. Na een half uur prullen werd er een efficient systeem bedacht: ik boven op de hoge hoop aarde, alles losmaken en Koen de losgeklopte grond in de kruiwagen gooien.(zie foto)
Conclusie: savonds hebben we snel ons bedje gezien en de volgende dag spierpijn!

Zaterdag is Kris zaterdagochtend nog langsgekomen om gaten te boren in de bureau voor de elektriciteitskabels door te leiden naar de kelder (zie foto). Ook het resterende gat voor de spot in het toilet werd geboord.

Zondag zouden we onze "Delta plastiek aanaard"-karwei hervatten aangezien we op een hele dag maar ene kant hadden gedaan gekregen. Maar het Belgische weer heeft ons helaas tegen gehouden.

Op naar volgende week!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten