zondag 22 augustus 2010

extra klusjes voor het chappen

Afgelopen weekend hebben we onze handen weer vol gehad met het uitvoeren van enkele werkjes, sommige van die werkjes gingen vlot vooruit, anderen minder vlot.
Hier volgt een overzicht van wat op onze planning stond:
- we hadden nog een volledige pallet spuitgips over na het plakken en de firma Jans in Kermt zou die zonder problemen terug nemen, maar helaas konden ze de pallet niet komen ophalen dus moesten we dit zelf doen. Op de pallet stond voor 1250 kg spuitgips dus moest er enkele keren naar Jans gereden worden.
- Onze spots moesten ook een metamorfose ondergaan voor er gechapt kon worden, allereerst moesten de buizen rond de kabels gestript worden, dan werden de kabels terug mooi door de gaten gestoken en vervolgens werden de gaten opgevuld met plastiek zodat Koen daarna met zijn emmerke zelfgemaakte "beton van de chef" elk gat langs boven kon toemetsen. Dit werd gedaan zodat de chape niet langs de gaten naar beneden zal drashen.
- Een ander tof werkje dat op het programma stond was de stopcontacten en schakelaars zuiver maken. Hier hing nog redelijk veel plakkerij in en deze moest er allemaal uitgekeuterd worden zodat het binnenwerk van de stopcontacten geplaatst kan worden.
- De vloer werd gestofzuigd met de industriele stofzuiger van de enige echte firma Boels
- Voor de zekerheid werd er ook nog vijverfolie gelegd op ons mini terras aan het schuifraam. Het schuifraam ligt aan de weerkant en we willen toch 100% zeker zijn dat er later geen water onder het schuifraam naar binnen kan komen.

=> deze bovengenoemde werkzaamheden zijn speciaal uitgevoerd omdat nu maandag de chapper zou starten.

Vervolgens hebben we...

- de kelder nog eens gedroogd met de stofzuiger.
- 108 m2 vloerisolatie gehaald, eurofloor van 6 cm dik waarop de vloerverwarming zal komen.

Ondertussen hebben we in onze tuin een eigen plaatsje gecreƫerd voor restafval, oud ijzer en tegen de hoop grond een plaats voor vanalles op te stoken!
De restafval van de plakkers ligt ook nog in de tuin (zie foto).

Graag willen we langs deze weg ook een algemene oproep doen.
GRATIS BRANDHOUT TE VERKRIJGEN!!! (zie foto)

en last but not least...er zit 1 foto tussen waar jullie wel van zullen opkijken.
We hebben nog geen elektriciteit, nog geen water, nog geen vloer, nog geen lampen ...maw ng geen basisdingen maar mijn dierbare man is wel al voorzien om zijn kookkunsten uit te voeren. Snijtafel met bijhorende kookmateriaal zijn in de kelder al voorzien!!!
Hij weet direct wat belangrijk is :)

Op zondag avond, toch vermoeid van de bouwwerkzaamheden, kregen we opeens te horen dat de chapper niet morgen komt, maar vrijdag pas! En dat stofzuigen niet echt nodig was...ZUCHT! Hard werk voor niets zo snel gedaan.

1 opmerking:

  1. Ik veronderstel dat de oranje boels, de stofzuiger is? Werkt dat een beetje? Binnen kort hebben wij een klus, en daarvoor is ook een industriestofzuiger voor nodig.

    BeantwoordenVerwijderen