zondag 7 februari 2010

Eindelijk nog eens nieuws van onze bouw

Voor degene die dachten dat we stilgevallen zijn, hier zijn we weer om onze blog nieuw leven in te blazen. De voorbije weken is de winter toch nog hardnekkig aanwezig geweest in ons landje waardoor er niet gewerkt kon worden. Dat is best wel frustrerend als je weet dat de ruwbouw normaal gezien half januari zou moeten af geweest zijn. Mooi niet dus want met vriestemperaturen kan er niet gemetst worden en is het gewoon wachten tot het kwik terug boven nul komt.
Onze aannemer is enkele dagen per week kunnen komen werken en op die paar dagen hebben ze weer goed doorgewerkt zodat de verdieping afgewerkt is en ook de binnenmuren staan al op hoogte. Alles is klaar om de welfsels voor de zolder te leggen.
Ondertussen werd de trap naar de kelder ook al gegoten, zodat we niet elke keer via de ladder met ons dompelpompje naar beneden moeten krabbelen om het water uit de kelder te pompen.
Een probleempje dat nu toch wel heel lang begint te duren is het plaatsen van onze ramen in de kelder. De kelder werd eind oktober gegoten en toen zouden de vensters er normaal worden ingezet, maar nu (begin februari) zijn de vensters nog altijd niet geplaatst met alle gevolgen van dien (water dat rustig kan binnenlopen).
Tijdens de vriestemperaturen hebben we toch nog iets nuttigs gedaan, nl de mazoutton van het huis van mijn grootouders werd leeggepompt (1000 liter) en een kameraad kon die nog gebruiken dus daarmee werd er weer geld bespaard. Als je een firma belt om die mazoutton komen leeg te trekken dan krijg je een mooi prijskaartje voorgeschoteld en dat is net iets wat je kan missen als je aan het bouwen bent ;).
Hierbij nog een paar foto's van hoe ons huisje nu toch wel vorm begint te krijgen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten