zondag 8 mei 2011

Buiten afwerking

DAAR IS ZE DAAR IS ZE !!!!!
jaja het zonnetje is al een tijdje in het land en dus werd het hoog tijd om buiten te beginnen met de werken.
Bij het uitgraven van de kelder in 2009 lag er nog een serieuze hoop grond achter ons huis en die moest nu toch dringend weg vonden we.
Na een tijdje zoeken hebben we iemand in de buurt gevonden die zo vriendelijk was om toe te laten dat we al die grond op een deel van zijn landbouwgrond mochten droppen.
De mannen van Moons werden gecontacteerd en eind april stonden de mannen met een kraan en een kleine bulldozer voor de deur om de grond weg te werken. 2 dagen op en af gerij en 125m³ grond verder hadden we terug een mooi vlak stuk grond achter ons huis.
De volgende stap vd grondwerken was het plaatsen van betonnen L elementen langs de kant waar mijn ouders wonen. Aangezien onze opritten langs elkaar liggen en ons huis een halve meter hoger ligt, was het een kwestie v tijd vooraleer onze oprit zou verzakken en bij mijn ouders zou terecht komen. De mensen van tuinarchitectuur Sannen hebben deze klus voor hun rekening genomen en na een dag goed doorwerken stonden alle elementen mooi recht op hun plaats. We waren zo tevreden over het resultaat dat we ook maar direct de L elementen voor de andere kant besteld hebben en nog dezelfde week werden ook deze elementen geplaatst.
Nog een ander cruciaal werk dat op de planning stond was een systeem bedenken om het grondwater uit onze keldervensters te krijgen. Na lang denken over een goede oplossing kregen we een tip om tussen de 2 keldervensters een put te graven en daar een buis (400mm) te zetten waar de 2 afvoeren vd keldervensters zouden in uitkomen. In de buis zou dan een dompelpomp geplaatst worden en via een gat door de keldermuur zou de afvoer hiervan aangesloten worden op de afvoeren die in de kelder lopen. Zo gezegd zo gedaan en vorig weekend zijn onze pa en ik begonnen met het maken van de constructie. Na veel meten, slijpen, passen, testen, nog eens meten, nog eens slijpen, nog eens passen, nog eens testen zijn we in ons opzet geslaagd. De tijden dat het water langs de keldervensters naar binnen kwam gestroomd zijn hopelijk voor goed voorbij.
Ook al vorige week kregen we nog een verrassend telefoontje v cevo, nl dat de juiste schuifdeuren, die we in januari besteld hadden, toch waren aangekomen.
En nog was ons geluk niet op, want Harry die de dressing had gemaakt en de schuifdeuren kwam plaatsen, was vorige zondagvoormiddag vrij om alles mooi in orde te komen maken. Dus onze dressing is eindelijk compleet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten