zondag 13 december 2009

Welfsels van de verdieping gelegd

Na weer een week hard werken door de metsers zijn de werken al goed opgeschoten.
De laatste hand aan het gelijkvloers werd afgelopen dinsdag gelegd en dus konden de Echo welfsels voor de verdieping woensdag geleverd en gelegd worden. Op het laatste moment werd er nog beslist om boven de berging ook welfsels te leggen. Normaal was dit niet de bedoeling omdat er boven de berging geen verdieping komt. Toch zorgen welfsels voor een mooiere afwerking en je creƫrt een extra zoldertje waar we in de toekomst onze rommel kunnen opbergen ;).
Om op dit zoldertje te geraken werd er een extra gat gemaakt van 60x60.
Donderdag werd de beton op de welfsels gegoten zodat de bouw van de verdieping kan beginnen en jaja vrijdagavond bij het thuiskomen was de voorgevel al tot halverwege de vensters gemetst. Als het werk zo vooruit gaat en het weer wil ook wat meewerken kan de verdieping al af zijn, net voor het bouwverlof van 2 weken begint.
Mn vrouw wil natuurlijk ook foto's maken van alle gebeurtenissen die er de afgelopen week hebben plaatsgevonden dus zijn we vanmiddag gaan poseren voor de fotoshoot in de kou. Er staat een schrale oostenwind en die hebben we gevoeld.
Tijdens het weekend heb ik ook de kelder leeggepompt want na een weekje regen staat er toch wel 10 cm water in. Als je dit water laat staan dan zullen de welfsels condenseren en komt er schimmel op (thx Jurgen voor de tip ;)).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten